Kempen Transport kiest voor Mitoz

Begin 2014 startte Kempen Transport onder begeleiding van Cura Consultancy een onderzoek naar de eisen en wensen aan een nieuwe software-oplossing voor haar transport- en warehouseactiviteiten.

Na een intensief traject van demonstraties, uitwerking van cases, referentiebezoeken en veel overleg koos de Venlose transporteur uiteindelijk voor Mitoz, dat geleverd wordt door I-TeQ B.V. uit Vlaardingen.

Directeur Karel Hermans van Kempen Transport: “Wij zijn een flexibele transporteur met een keur aan logistieke oplossingen. Samen met een gemotiveerd team aan medewerkers worden aan klanten passende oplossingen geboden voor hun logistieke vraagstukken. Om ons in de toekomst te kunnen blijven onderscheiden in de markt, hebben wij er voor gekozen om een niet-standaard oplossing te realiseren. Te vaak heb ik me “gevangen” gevoeld in datgene wat een leverancier als standaard oplossing in de markt had gezet. Op het moment dat wij vervolgens nieuwe ideeën hadden, werden we vaak geremd door de mogelijkheden en de duur van een ontwikkeltraject als gevolg van de planning bij de leverancier. Met de nieuw gekozen oplossing van I-TeQ hebben wij schaalbare logistieke software in huis gehaald. De software wordt ontwikkeld vanuit een uitgebreide bibliotheek met logistieke oplossingen en zal naadloos aansluiten op de processen binnen Kempen Transport.”

Op dit moment worden modulair workshops georganiseerd met de eindgebruikers aan tafel. Het voordeel hiervan is dat de eindgebruikers zelf betrokken zijn bij het ontstaan van de oplossing waar ze de komende jaren mee zullen werken. Met de week worden er nieuwe versies door I-TeQ opgeleverd, waardoor iedereen direct resultaat ziet van de energie die in het traject wordt gestoken.

Hermans: “De komende jaren zullen we nogal wat veranderingen gaan meemaken binnen de logistieke wereld en daarmee ook in ons bedrijf. Ik ben er van overtuigd dat we met deze strategische keuze een goede stap hebben gezet.”

Kempen Transport is een vervoerder, die met name georiënteerd is op het vervoeren van diverse producten van en naar Duitsland met als specialisme het geconditioneerd vervoeren van groenten en fruit.

Vergelijkbare berichten