mitoz-alphatrans

"Efficiënt werken door middel van software."

 

Efficiënt werken door middel van software. Het is een belangrijk doel van Martin Bos van Alphatrans. I-TeQ heeft in samenwerking met Alphatrans het ideale Mitoz-systeem voor het vervoersbedrijf ontwikkeld.

Alles wat te breed, te lang, te hoog en te zwaar is, vervoert Alphatrans. Denk daarbij aan betonnen vloeren en wanden, maar ook kranen, buizen en bruggen. Het in Rozenburg gevestigde bedrijf is actief in heel Europa. Martin Bos startte het bedrijf in 1994 en breidde dit uit tot een grote vervoerder met maar liefst 125 medewerkers. Omdat Alphantrans en haar verspreidingsgebied flink is gegroeid, nam de vraag naar geschikte software toe.

"Er waren drie partijen in de race, maar uiteindelijk hebben we voor I-TeQ gekozen. We konden gerichte vragen stellen en kregen bevredigende antwoorden. Bovendien hebben ze uitstekende referenties in de vervoerssector." Martin Bos, directeur - Alphatrans B.V.

Software koppelen

Met het oude systeem kwam Alphatrans vooral met het vervoer naar Engeland regelmatig in de problemen. "Dit systeem koppelt de trekkende eenheid (auto) aan de lading (laadeenheid)", legt Bos uit. "Omdat het oude systeem geen rekening hield met het onbegeleid verschepen van laadeenheden naar het Verenigd Koninkrijk leverde dit regelmatig verkeerde informatie op." Bos wilde daarom een systeem dat alle betrokken partijen registreert. "We hadden het idee dat investeren in onze vorige softwareleverancier geen nut meer had. Daarom zijn we gaan zoeken naar een nieuwe partner. Onze voorkeur ging uit naar een relatief klein bureau."

Via diverse contacten in de havenwereld kwam Alphatrans in contact met I-TeQ. "Er waren drie partijen in de race, maar uiteindelijk hebben we voor I-TeQ gekozen. We konden gerichte vragen stellen en kregen bevredigende antwoorden. Bovendien hebben ze uitstekende referenties in de vervoerssector."

Tijdrovend

De ontwikkeling van het nieuwe systeem was een tijdrovend proces. "Je kunt niet verwachten dat een dergelijk complex systeem in één keer werkt. Door de verregaande integratie bij elke verandering die I-TeQ doorvoert, heeft dit effect op het geheel. Misschien hebben we in de beginfase op teveel slakken zout gestrooid waardoor de ontwikkeling vertraging heeft opgelopen. Uiteindelijk moet dit leiden tot een duidelijkere werkprocedure en een betere communicatie met de chauffeurs en verladers. Dubbel werk willen we in de toekomst voorkomen." Het systeem omvat o.a. relatiebeheer, dossieradministratie, facturering, grafische planning en equipmentcontrol.

footer-logo