mitoz-kloosterboer

"De software is compact, snel en stabiel. Mocht er al een probleem zijn, lossen ze dit snel voor je op."

 

"Een samenwerking die zich steeds verder uitbreidt en nog altijd naar volle tevredenheid verloopt." Ger van der Kraan, ICT-manager van de Kloosterboer Groep.

Van der Kraan is nog steeds vol lof over de werkwijze van I-TeQ. Om de kracht van de samenwerking aan te geven, weet Van der Kraan een goed voorbeeld. "In het complexe EDI-scenario, behorend bij het speciaal voor ons ontwikkelde WMS-systeem, zat een incidentele bug die in de loop der tijd terug bleef komen. I-TeQ heeft er meerdere keren naar gekeken en in eerste instantie niets gevonden. Uiteindelijk hebben ze ons berichtenverkeer volledig nagebootst en het systeem in eigen huis laten draaien. Het geeft aan hoe gedreven I-TeQ is om problemen op te lossen. Ze gaan net zo lang door tot ze gevonden hebben wat de oorzaak van het probleem is."

Mede door deze manier van werken is Van der Kraan erg positief over I-TeQ. Een verbeterpunt kan hij niet noemen. "Je moet goed voor ogen hebben wat het eindresultaat is. Doe je dat niet, dan mag je niet verwachten dat het eindresultaat goed is. Er zijn software-ontwikkel-bedrijven die pas een half jaar nadat je ze een opdracht hebt gegeven komen met een product. Vaak worden de zaken die dan niet kloppen na een moeizaam proces aangepast en na verloop van tijd komen ze met een nieuw eindresultaat. I-TeQ werkt anders. Ze gaan aan de slag en komen al snel met onderdelen van het geheel. Voordat ze verder gaat met het volgende onderdeel, herstellen ze eerst die punten die nog niet naar wens zijn. Op deze manier kunnen ze nooit voor een groot deel de verkeerde kant op werken. In een vroeg stadium wordt de opdrachtgever al met de eerste opleveringen van de ontwikkeling geconfronteerd. Van de opdrachtgever wordt verwacht dat hij in staat is om uitspraken te doen over een product dat nog verre van volmaakt is. Indien je daartoe in staat bent, kun je in een rap tempo het gewenste eindresultaat bereiken."

Meerdere vlakken

De Kloosterboer Groep is een organisatie die zich richt op de koel- en vries-opslag voor derden en daarbij ook onder andere transport- en douane-diensten verzorgt. Zij werkt op meerdere vlakken samen met I-TeQ. "In onze expeditietak werken we met een geheel van standaardcomponenten. Voor ons vrieshuis op de Maasvlakte hanteren wij een warehousemanagementsysteem. De ontwikkeling van dit systeem was anders dan bij de expeditie-tak. I-TeQ moest het systeem bouwen zonder dat ze veel bestaande componenten konden hergebruiken. Wanneer de software van I-TeQ eenmaal draait, kun je er op vertrouwen dat het ook blijft werken. De software is compact, snel en stabiel. Mocht er al een probleem zijn, lossen ze dit snel voor je op. Snelheid is één van de kenmerken van I-TeQ."

Inmiddels heeft I-TeQ diverse systemen voor de Kloosterboer Groep ontwikkeld waaronder een systeem voor een automatisch hoogbouw-vrieshuis in Frankrijk. De software die zij nodig hadden, is deels te vergelijken met de software die zij al in gebruik hadden, maar toont ook enkele afwijkingen. De invoering was dus opnieuw een spannende operatie. Tot nu toe heeft I-TeQ het vertrouwen niet geschonden en ieder project met succes afgerond.

footer-logo