Efficiënt CO2-beheer met Mitoz en de CO2-meter van BigMile

In de moderne wereld van logistiek en transport staat duurzaamheid centraal. Bedrijven streven naar het verminderen van hun ecologische voetafdruk en het minimaliseren van CO2-uitstoot. Een effectieve manier om dit te bereiken is door de data uit Mitoz te koppelen met de CO2-meter van BigMile, een toonaangevende CO2-berekeningsoplossing. Dit hebben we voor een aantal van onze klanten gerealiseerd en dit stelt hen in staat om hun CO2-uitstoot te berekenen en klanten inzicht te bieden in hun milieuprestaties.

Inzichtelijk maken van CO2-uitstoot naar klanten

Mitoz levert waardevolle input voor de CO2-meter, zoals locaties, ladingstypes en vrachtgewichten. BigMile gebruikt deze gegevens om een nauwkeurige CO2-berekening te maken voor elke transportbeweging, waardoor bedrijven een diepgaand inzicht krijgen in hun ecologische prestaties.
Met de berekende CO2-gegevens in handen kunnen logistieke bedrijven hun klanten op een transparante manier informeren over hun milieuprestaties. Dit inzicht stelt klanten in staat om weloverwogen keuzes te maken en voor duurzame transportoplossingen te kiezen. Bovendien kunnen bedrijven hun eigen CO2-uitstootgegevens gebruiken om hun milieubewuste inspanningen te meten, doelstellingen te stellen voor emissiereductie en duurzame praktijken te bevorderen.

BigMile: Transparante CO2-berekening

BigMile is een innovatieve CO2-meter die speciaal is ontwikkeld voor de logistieke sector. Het biedt een geavanceerde berekeningsmethode om de CO2-uitstoot van vrachtwagens en transportroutes nauwkeurig te bepalen. Deze meter houdt rekening met verschillende factoren, zoals voertuigspecificaties, brandstofverbruik, routecondities en ladingdetails. Hierdoor kunnen bedrijven een realistisch en gedetailleerd beeld krijgen van hun CO2-impact. De Tool van BigMile voldoet aan de normen volgens de ISO 14083 en zal de huidige en aankomende wetgeving omtrent emissie reporting blijven volgen.

Mitoz: Maatwerksoftware voor de logistiek

Mitoz is een veelzijdig maatwerk TMS dat bedrijven helpt om hun logistieke activiteiten op een efficiënte manier te organiseren. Met onder andere geavanceerde routeplanning, tracking en optimalisatie van vrachtwagens, kunnen bedrijven kosten minimaliseren en de productiviteit maximaliseren. Het systeem verzamelt een schat aan data, zoals vrachtwagenlocaties, afgelegde afstanden, en ladinginformatie, waardoor het een waardevolle bron van informatie is om de CO2-uitstoot te berekenen.

Meer informatie?

Laat hier een bericht achter en we nemen contact met je op.

Similar Posts